Алуминиеви хоризонтални щори​

Алуминиеви хоризонтални щори

Изработват се от алуминиева ламела с ширина 25 мм. Разнообразната цветова гама може да задоволи почти всички изисквания. Снабдени са с надеждни механизми и се почистват лесно.
Монтажът най-общо бива два типа в зависимост от това къде се монтира щората: пред или между стъклата (при дървена слепена дограма). Вече при варианта „пред стъклата” има възможност да се поставят челно – пред стъклото (стъклопакета), като застъпват по 20-30 мм отстрани, отгоре и отдолу в дограмата, или вградено – ламелите са по размера на самото стъкло и са плътно до него.
Регулират достъпа на светлината чрез завъртане на ламелите по хоризонтала, като същите имат изпъкнала и вдлъбната част и, според това как са равъртяни, регулират видимостта и затъмняването. Когато не се налага да се ползва щората, тя може да бъде събрана в горния си край посредством въженце и прозорецът остава свободен.

 

Вертикални щори от текстил

Този модел щори са модерна алтернатива на пердетата и завесите. Изработват се от текстилни материи, защитени със специална промазка, антистатични или негорими. Ширина на ламелите (текстилните ленти) са два размера: 89 мм и 127 мм. За задоволяване на конкретните Ви желания, различните видове материи и цветове имат различни степени на пропускане и абсорбиране на светлината. Ивиците плат се движат както по вертикала, така и около оста си, като по този начин позволяват да се контролира светлината и видимостта. Има възможност за изработка на вертикални щори за скосени под различен ъгъл прозорци. Механизмите за управление позволяват на пакета ламели да се събира индивидуално в левия или десния край, да се разделя на две части (от центъра към двата края) или да се събира в средата. Има различни начини на монтаж: стенен и таванен.

Роло щори от текстил

Роло щорите са модерно и елегантно решение за слънцезащита и благодарение на богатото цветово разнообразие от предлаган текстил идеално допълват интериора на вашия дом. Те са с изключително лесен механизъм за управление и се изработват от текстилни материи със 100 % полиестер; полиестер с PVC или от фибростъкло. Роло щорите осигуряват както леко приглушена светлина, така и стопроцентово затъмняване. Има възможност за избор на различни видове управления и начини на монтаж – към дограма, на таван или на стена.Системата „Елегант“ (с алуминиева кутия и алуминиеви водачи) е подходяща най-вече за монтаж върху отваряеми и неотваряеми части на дограмата, тъй, като водача осигурява фиксирането на плата към крилото при отваряне. Окомплектовката се предлага в 6 цвята: бял, кафяв (RAL 8014), златен дъб, орех, планински бор, махагон. Водачите позволяват монтаж както върху стъклодържачи със заоблена форма, така и върху стъклодържачи под наклон.

Римски щори от текстил

Римските щори съчетават уюта на текстилната материя с практичността на щорите. Този продукт е подходящ за всеки интериор и вкус. Когато щорите са спуснати платът става почти гладък пред стъклото, а при събиране нагоре се надипля. Има огромно разнообразие от цветове и видове материи с антистатични свойства. Тези щори изцяло заместват пердетата. Обслужването им е бързо и лесно в следствие на механизма при който, текстила е свързан с корниза посредством велкро-лента.Според размерите, които трябва да покрият, има два модела от този вид щори:

  • „Стил“ – носещата греда и механизмите са подходящи за директен монтаж върху прозорците и позволяват комбинация на два плата с различна пропускливост на светлината т.нар. модел „Ден и Нощ“. Този модел обезпечава размери в ширина до 200 см. и височина максимум до 240 см.
  • „Макси Стил“ – основното предимство е възможността да се изработват в по-големи размери – до 300 см. в ширина и височина при максимална площ на щората 9 м2.
Външни ролетни щори

Външни ролетни щори

Външните ролетни щори допълват прозореца и имат следните основни предимства:

  • надеждна слънцезащита
  • осигуряват прохлада през лятото и допълнителна топлоизолация през зимата
  • защита от шум
  • предпазват от любопитни погледи
  • допълнителна сигурност